tisdag 22 november 2011

Vad kan en kakälskare mer begära?

Lätta att göra och med kraftig chokladsmak.

Kakor som inte är för söta uppskattas av mig och när dom dessutom inte innhåller ägg och kan göras mjölkfria, kan de även ätas av mjölk och äggallergiske sonen. Flera flugor i en smäll alltså när dom också älskas av resten av familjen.


Recept från Bonniers kokbok

Chokladsnitt


  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 200 gr smör
  • 1/2 dl kallt vatten el kaffe
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och kakao i matberedare eller finfördela smöret med fingertopparna. Tillsätt kallt vatten(jag kör med det) eller kaffe och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till längder, knappt lika långa som plåten. Lägg på på plåt täckt med bakplåtspapper.

1 kommentar:

  1. Låter gott, ska prova baka dessa :) Själv bakade vi pepparkakor (mormors recept) i helgen. Lite ischoklad med apelsin smak blev det med... Ha det gott kram

    SvaraRadera